Баскетболистът Денис Родман коментира от Сингапур срещата Ким-Тръмп

Денис Родман говори по Си Ен Ен на живо от Сингапур

Бившата звезда на американския баскетбол Денис Родман добави екстравагантен щрих към срещата Ким-Тръмп, споделяйки виждането си за преговорния резултат, предаде Франс прес.


Някогашният съотборник на Майкъл Джордан в "Чикаго Булс", посещавал пет пъти Пхенян след идването на власт на Ким Чен-ун - страстен фен на баскетбола, се самопокани на събитието в Сингапур, уточнява агенцията.


Репортер на Ройтерс видя днес Родман да пуши пура край басейна на хотел, разположен на 200 м от хотела на Ким и севернокорейската делегация. Запитан миналата седмица, Тръмп отрече Родман да е поканен на лидерската среща.


Ким Чен-ун "се опитва да тласне напред страната си (. . .) А Доналд Тръмп ще свърши добра работа", заяви развълнувано Родман пред Си Ен Ен, нахлупил червена шапка с козирка с лозунга от кампанията на Тръмп "Да направим Америка отново велика".


Бившият баскетболист бе потърсен за мнение наред с експертите по ядрената програма на Северна Корея и говори в пряко предаване от Сингапур, където пристигна снощи, посочва АФП.


Ким "е като голямо дете, нищо че е малък на ръст" и "според мен Доналд Тръмп разбира, че севернокорейците имат сърца, души, харизма и се обичат помежду си", добави той.


"Не правя това за пари, изобщо не съм го започнал заради парите", каза той. Според АФП Родман фактически е споделил, че може да се види с Ким Чен-ун, негов "приятел за цял живот", преди държавникът да отпътува за Пхенян.


Белият дом уточни, че макар Родман да е "великолепен" на баскетболното игрище, би било неуместно да участва в преговорите.

Споделяне

Още от Свят