БАСТА обяснява как и защо не е влязла в съюз с Бареков

След напускането на трима членове на политическата партия БАСТА и присъединяването им към формацията на Бареков "България без цензура" лидери на БАСТА обясниха в четвъртък как са протекли отношенията между партията на бившите гербери и формацията на бившия журналист в последните месеци. Обясненията на Емил Димитров и Мирослав Найденов публикуваме без намеса, така, както бяха изпратени на редакционната поща. Напусналите партията са Павел Димитров, Иван Петров и Костадин Хаджигеоргиев, определени от Найденов в сутрешен телевизионен блок като "старите ченгета".

Емил Димитров, член на Съвета на ветераните на БАСТА:

Лицето Бареков си позволи да излъже, че сме му се молили. Фактите по отношение контактите ни с него са следните: Аз съм имал две лични срещи с него. Първата се проведе в средата на лятото, когато обявихме, че имаме идея да правим политически проект. Тогава Бареков помоли Христо Стоичков да му уговори среща с мен.

Бареков беше директен. Каза: "Ние имаме пари и медии. Вие нямате пари и медии, но имате структури. Дайте да се обединим". Отговорът ми беше следният: "На теб на челото ти е залепена лепенка "Пеевски“ и не можеш да избягаш от нея".

Втора ни среща отново беше по молба на Бареков. Той искаше Христо Стоичков да участва в турнетата му по страната. Казах му, че не мога да влияя на Христо, но мога да му предам неговото желание. Отговорът на Стоичков беше, че няма да подскача по никакви сцени и да се прави на маймуна. След това контактите ни с Бареков приключиха, допълни още Димитров.

Последният път се разминахме. Срещата беше инициирана от вече бившите ни колеги, които явно много искаха тя да се състои. Аз уважих желанието им, изчаках 40 минути, Бареков не дойде и си тръгнах, завърши Димитров.

Мирослав Найденов, член на Съвета на ветераните:

Веднага след учредяването на "България без цензура“ е обсъдена идея за създаването на "патриотичен фронт“, в който да участват и други формации като ВМРО например.

Тази среща беше по инициатива на Павел Димитров, който беше в контакт с Бареков. Не дадохме категоричен отговор, тъй като не присъстваха всички членове на ръководството на партията ни. На следващата среща, отново организирана от Павел Димитров, предложението от страна на Бареков беше да разпуснем БАСТА и да се влеем в неговата формация. Казахме, че това е несериозно. Пожелахме си успех и си тръгнахме“.

Партията смята да се явява сама на евроизборите, като листата ще бъде водена "символично" от Мирослав Найденов, и отново "символично" ще бъде затворена с Емил Димитров.

Споделяне

Още от България