БАТ потвърждава, че ще участва в наддаването за фабрики на "Булгартабак"

Бритиш америкън тобако (БАТ) потвърди, че ще участва в наддаването за Булгартабак, но изключи цялостно изкупуване на компанията, съобщава в сряда в електронното си издание в. Файненшъл таймс.

"Интересуваме се от България, но по-скоро бихме проявили интерес към части (от компанията), а не към цялата и те изглеждат по-възприемчиви към това", казва главният изпълнителен директор на БАТ Пол Адамс.

Тръжният процес, към който се очаква да проявят интерес повечето от големите тютюневи компании, започва следващия месец и се очаква да завърши до края на годината, пише в. Файненшъл таймс.

Миналата година БАТ, сред чиито основни марки са Дънхил и Лъки Страйк, изкупи италианската цигарена компания ЕТИ за сумата от 1.6 милиарда британски лири.

Макар да огласи сегашните си планове за експанзия, компанията същевременно предупреди, че растежът ѝ в някои части от Европа и в САЩ може да се забави.

БАТ също така отчете, че през първото тримесечие печалбата ѝ е спаднала до 454 млн.британски лири, главно под влияние на слабостта на долара. За същия период оборотът на компанията е нараснал от 5.87 млрд. на 7.85 млрд. британски лири.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес