"Батко" влязъл на лечение в неврохирургията

"Батко" влязъл на лечение в неврохирургията

Делото срещу Веселин Георгиев за престъпление по служба не можа да започне от първото заседание във вторник, защото бившият шеф на пътната агенция е постъпил на 4 март на лечение в неврохирургията в Пловдив.

Адвокатът му Пламен Ялнъзов също не се яви и съдът го задължи да представи на следващото заседание документ защо отсъства. От Министерството на финансите пък не бяха изпратили свой представител, който да да конституира ведомството като ищец за настъпилите щети.

Георгиев стана публично известен като "Батко", след като даде обществени поръчки за 120 милиона лева на фирмите на братята си. Огромният скандал миналата година доведе до блокиране на стотици милиони евро еврпейски пари, предназначени за пътища у нас.

Според прокуратурата Веселин Георгиев е извършил престъпление по служба в периода юли 2006 - ноември 2007 г. Обвинението твърди че е нарушен Законът за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки и Георгиев е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите "Биндер" АД, "Инмат" ООД, и Гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти", с цел да набави имотна облага за братята си Бойко и Емил Георгиеви.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?