Батков изкупи акциите на Чорни и стана собственик на 90% от Левски

Батков изкупи акциите на Чорни и стана собственик на 90% от Левски

Адвокат Тодор Батков вече притежава над 90% от акциите на футболен клуб Левски, след като изкупи акциите на израелския бизнесмен Майкъл Чорни, съобщиха от клуба в неделя. Действително Батков беше в Израел в последните дни, където уговаряше трансфер на свой футболист в тамошен първодивизионен отбор.

Чорни притежаваше около 20% от Левски. След решението на общото събрание на дружеството през декември миналата година за увеличаване на капитала от 750 хил. лв. на 15 млн. лв. той отказа да участва в увеличението и реши да продаде дела си. Батков като притежател на мажоритарния дял от малко над 70% се е възползвал от правото си и е решил да го изкупи.

Първите догадки от сделката са, че Батков окрупнява присъствието си в клуба, за да може по-лесно да намери финансов партньор за издръжката на отбора. Според негови твърдения, той търси такъв от известно време, който да сподели "бремето от фианнсирането", но упорито отрича, че намерението му е да продаде целия клуб. Преди месеци се въртяха спекулации за интерес от покупката на отбора от страна на кръга около Ирена Кръстева и по-скоро около сина ѝ Делян Пеевски.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?