Батков: Засега "Левски" не може да смени модела "Бащица"

Батков: Засега "Левски" не може да смени модела "Бащица"

Въпреки голямото желание, "Левски" не може да смени модела "Бащица", който да покрива всички разходи. Поне на този етап не може.

Това каза бившият собственик на тима Тодор Батков пред бТВ. До въпроса за бъдещето на "Левски" се стигна, след като държавата реши да отнеме лотарийния бизнес на хазартния бос Васил Божков. Мажоритарният пакет от акциите се държи от близкия до Божков – Георги Попов, който се намира при него в Дубай. 

"Трябва и държавата да направи нещо. Нормално е базата да се гради от публичен разход. Нормално е школата да се поеме от държавата. Премиерът даде такъв анонс... Кой издържа "Берое" - почти фалиралата ТЕЦ "Марица Изток 2". Кой издържа "Ботев" Враца - АЕЦ "Козлодуй", каза във вторник Божков.

"Очевидно през цялото време е подценявана възможността да се разтвори ветрилото за събиране на приходи. Но българинът е беден и не може да се прави сравнение с други пазари. Какво пречи да се дава малко и за футбола?", попита Батков.

Миналата седмица букмейкърската компания Efbet официално е предложила на "Левски" финансова помощ в размер на 8.5 милиона лева на година, ако собствеността върху клуба се смени. Собственици на фирмата са братята Цветомир и Боян Найденови, които са в обтегнати отношения с Божков.

Според Божков предложението на Efbet е подигравателно. "Малко искат ключа от спалнята", добави той.

Батков говори и за дарителската кампания, чрез която "Левски" събра вече близо 230 хил. лв.: "Трогнат съм – очевидно магията "Левски" продължава да работи".

Той призна, че е дарил 10 000 лева за тима.

Батков призна, че познава Васил Божков от 25 години, но двамата не са близки приятели, а просто имат отношения покрай спорта. 

"Никога не съм подкрепял хазарта... Но това, което се случи с хазартния бизнес на Божков, е недопустимо. Как той да изпълнява задължение да плаща евентуално неплатени такси, когато са му блокирани сметките?", добави Батков.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт