Бавят се данъчните ревизии срещу кмета на Пазарджик

Тодор Попов

Забавянето на данъчните ревизии срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов е причина за удължаване с един месец на разследването срещу него, съобщиха във вторник от апелативната прокуратура в Пловдив. Новият срок за приключване на проверките е 23 август. Дотогава прокуратурата трябва да обяви какво ще прави с кмета.

Данъчните ревизии се извършват на Тодор Попов, неговите близки и шестте фирми, в които участие има съпругата на Тодор Попов – Силвия.

Разследването срещу Тодор Попов започна в края на април, когато прокуратурата се самосезира заради репортаж на бТВ. Телевизията използва дрон, за да заснеме луксозното имение на Попов, построено през миналата година в село Паталеница.

От изявления на Тодор Попов в медиите стана ясно, че за последните пет години семейството му е декларирало 1.3 милиона лева доходи, припомня БНР. Подобни доходи обаче не фигурират в декларациите му пред Сметната палата.

Общият приход на семейството му, деклариран в задължителната декларация пред Сметната палата през последните седем години, е под 700 000 лв.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?