Б.Борисов иска доживотен затвор за непълнолетните убийци

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов се обяви за промяна в Наказателния кодекс за доживотен затвор за всички непълнолетни, извършили убийство. Според Борисов, ако срещу извършителите на убийства не бъде приложено най-тежкото наказание, след няколко години в затвора те ще излязат и може да извършват и други престъпления и да продължават да са опасни за обществото.

С това предложение Борисов се присъедини към исканията на семействата на убитите през последните месеца от техни връстници деца в Лом, Пловдив, Перник и Благоевград. В разговор с майката на зверски убития в Перник Кристин Андонов Бойко Борисов съжали, че няма смъртна присъда за убийците, предаде БНР.

"Щом си отнел живота на един човек - доживотна присъда, за съжаление няма смъртна", каза Борисов.

Бойко Борисов призова родителите да се обърнат към политиците и да поискат от тях по-тежки наказания за извършителите на престъпленията.

По време на инициираната от в-к "24 часа" дискусия, в която участваха родители на убити деца, главният секретар на МВР и шефове на няколко РДВР-та, Борисов бе категоричен, че службите са направили всичко необходимо по разкриването на тежките престъпления и събирането на доказателства срещу задържаните извършители.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: