БЧК призова да дарим кръв на Цветница

БЧК призова да дарим кръв на Цветница

Акция за доброволно кръводаряване на Цветница – 8 април се провежда в София. За целта около пет столични храма ще има мобилни екипи, съобщиха от Българският червен кръст.

 

Подвижните екипи ще работят от 9 до 14 часа. Те ще са в сградата на Богословския факултет до църквата "Св. Неделя", в Първи стоматологичен център до църквата "Св. Георги", в Шесто училище до църквата "Св. Седмочисленици", в енорийския център "Покров Богородичен" на ул. "Георги Данчов-Зографина" 2 и в мобилен пукт на площада пред храма "Св. Ал. Невски".

 

Акцията е продължение на пролетната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване, която е под наслов "Запалете свещичка, подарете живот!".

 

Кампанията се организира от Българския Червен кръст, Министерство на здравеопазването и Националния център по трансфузионна хематология, с благословията на патриарх Максим.

 

В София акцията се осъществява и с подкрепата на Столичната община, Военномедицинската академия, Софийската митрополия, Богословския факултет и Енорийския център "Покров Богородичен".

Споделяне

Още от България