БДЖ на лов за кадри по училища и университети

БДЖ на лов за кадри по училища и университети

БДЖ тръгна по университети и училища на лов за кадри. Държавните железници от години страдат от недостиг на машинисти след като частни железопътни компании и "Метрополитен" ги привлякоха с по-високи заплати.

Първата спирка на новия мениджърски екип на "Холдинг БДЖ", заедно с директорите на двете му дъщерни дружества - "БДЖ Пътнически превози" и "БДЖ Товарни превози", е била във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", съобщиха от държавните железници.

По време на работната среща с преподаватели и студенти е било обсъдено сътрудничеството между националния железопътен превозвач и Висшето транспортно училище.

Изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" инж. Никола Василев е представил пред тях състоянието и перспективите за развитие на дружеството. Посочил е, че се работи за модернизацията на всички системи в компанията.

Управителите на "БДЖ-Пътнически превози" Христо Иванов и на "БДЖ-Товарни превози" Любомир Илиев са разказали за възможностите за професионална реализация в компаниите и въведената бонусна система за заплащане.

БДЖ предлага стипендиантски и стажантски програми. В момента се разработва и платформа за кадри, чиято цел е да предоставя актуална информация относно предлаганите стажантски програми от различни железопътни компании за студентите, както и да се проследява тяхната последваща професионална реализация и развитие, е посочено в съобщението.

В близко бъдеще са планирани множество подобни работни срещи с различни училища и университети, които подготвят квалифицирани транспортни кадри за железопътния сектор.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес