БДЖ отрече за запалил се влак, прегрял бил двигателят на локомотива

БДЖ отрече за запалил се влак, прегрял бил двигателят на локомотива

"Българските държавни железници" отрекоха медийни публикации за запалил се влак в движение, докато пътувал от Пловдив за Панагюрище в района на село Цар Асен. Държавната компания заяви в свое съобщение в понеделник, че това не е вярно и "подобни спекулации създават грешна нагласа в общественото мнение за националния железопътен превозвач и би могло да доведе до допълнителна паника сред клиентите.

По-рано през деня от Дарик радио съобщиха, позовавайки се на очевидци, че композицията пламнала и в паниката си някои хора скочили в движение от влака. Проблеми имало и с организирането на алтернативен транспорт. Изпратеният да превози пасажерите автобус се препълнил и се наложило останалите хора да чакат в горещината над час, а други поели пеша по релсите до близката гара.

От БДЖ обясниха, че около 15:15 ч в неделя в участъка между гарите Съединение и Панагюрище, в близост до спирка Смилец, машинистът на влака усетил миризма на изолационен материал и спрял пътническата композиция. Забелязаният дим от дизеловия двигател на мотрисата бил причинен от прегряване и за охлаждането му са използвани два пожарогасителя.

Служителите от персонала на влака са съдействали на пътниците да бъдат изведени от мотрисата от съображения за сигурност. Поради отдалечеността на шосейния път пътниците от влака са превозени до спирка Смилец с високопроходима техника на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението”. Във влака са пътували 25 човека.

За пътниците е осигурен автобус от спирка Смилец до Панагюрище, който е пристигнал на място в 17:20 ч. Всички пътници са били предварително информирани, че ще им бъде осигурен превоз до Панагюрище, обясняват от жп превозвача.

 

Споделяне

Още от България