БДЖ отваря почивните си бази за деца от приемни семейства

Базата на БДЖ в Паничище

Държавните железници отварят почивните си бази за деца от приемни семейства и техните родители от Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ). Първата група ще бъде настанена в планинската станция в Паничище от 1 до 5 април, а кампанията под надслов "Очаквана ваканция” ще обхване базите на БДЖ в цялата страна, съобщиха от жп превозвача.

Освен почивните станции, държавният холдинг ще осигури за децата и приемните им родители безплатен транспорт, много забавления и всичко необходимо за  повичката.

"Вярваме, че всички ние трябва да имаме отношение и да помагаме на децата. Инициативата на БДЖ е една малка стъпка в тази посока. Отворени сме за партньорство с всички организации, които подкрепят деца в неравностойно положение и сме убедени, че всяка подадена ръка гради един по-добър свят. Благодарим на НАПГ и нашите партньори за възможността да подарим тези няколко щастливи дни на децата“, коментира изпълнителният директор на БДЖ Никола Василев, цитиран в съобщението.

По време на престоя за децата ще бъдат организирани разнообразни забавления – екскурзии до известни забележителности в района, много игри и събития, които ще гарантират приятно изживяване и незабравими емоции. Любимецът на публиката Ненчо Балабанов ще забавлява благотворително малчуганите на 2-ри април. Новата му песен "Ти избираш” не само е посветена на децата от приемната грижа, но и те са главните действащи лица в клипа.

Целта е този вид ваканции да станат традиционни и да привлекат подкрепата на повече организации, за да може да достигне до всички деца и техните приемни родители.

Партньори на БДЖ в инициативата са компаниите "Девин“ и "Папас олио”.

Споделяне

Още от България