БДЖ продаде билети на пътниците и отмени влака от Карлово

Снимка: Архив

БДЖ остави десетки пътници по гарите от Карлово до София да чакат с часове в четвъртък следобяд, след като отмени пътнически влак, за който хората са си купили билети.

Отменен е пътническият влак №30116 от Карлово за София, който е трябвало да отпътува в 13:25 ч. От пресцентъра на железниците съобщиха, че това е станало поради техническа неизправност в електрическата мотриса "Сименс", която е трябвало да превози пътниците.

Те са оставени да чакат по гарите от Карлово до София, защото не е имало възможност да се осигури нито друга мотриса, нито автобус, който да превози хората.

Следващият пътнически влак по маршрута е в 17:48 ч. Специално за пътниците от Карлово е имало алтернативен вариант за пътуване с връзка през Пловдив в 13:40 ч., съобщиха още от БДЖ.

"Пътниците могат да върнат закупените билети за отменения влак и да им бъде възстановена платената за тях сума или да използват същите билети за пътуване със следващия влак по това направление", казаха от пресцентъра на БДЖ.

Според в. "Сега", който съобщи за случая, на карловската гара е имало само вагони, а БДЖ не е пратила локомотив, който да ги тегли. На хората не било съобщено в какъв час ще тръгне следващ влак към София. Не им било предложено също да им върнат парите за билетите или друго обезщетение.

Това е поредният случай на проблеми при пътуването с "БДЖ-Пътнически превози", след като редовно клиенти на компанията се оплакват от препълнени влакове, малко вагони, липса на климатици и т. н.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Как да се подходи с новата детска болница?