БДЖ с по-скъпи билети и по-високи заплати от януари

БДЖ с по-скъпи билети и по-високи заплати от януари

От 1 януари 2014 г. цените на билетите за влак ще се вдигнат средно с 5 на сто, с толкова ще се повишат и заплатите в държавните железници, съобщи транспортният министър Данаил Папазов, който в понеделник даде началото на обновяването на жп гарата в Пазарджик. Ремонтът е за 3.6 млн. лв., предоставени от европрограмата "Транспорт" и трябва да приключи за осем месеца

 

Министърът припомни, че от догодина най-голямото поскъпване ще е при билетите за ускорените бързи влакове на БДЖ - със 7-8 на сто, докато при някои линии няма да има промяна в цените.

 

В момента ръководството на превозвача преговаря със синдикатите в БДЖ за новия колективен трудов договор и се очаква средното повишение на заплатите в холдинга да е 5-6 на сто като в същото време се запази персоналът.

 

Повишението е минимално, но е съобразено с възможностите на БДЖ, посочи Папазов. по думите му предприетите мерки за оздравяване на компанията са дали резултат и за първи път от четири години е започнало изплащане на главницата по дълга.

Споделяне

Още от Бизнес