БДЖ въвежда в пробна експлоатация системата за онлайн продажба на билети

БДЖ въвежда в пробна експлоатация системата за онлайн продажба на билети

"БДЖ - Пътнически превози" и "Информационно обслужване" въвеждат в пробна експлоатация системата за онлайн продажба на билети за всички влакове на територията на страната, съобщиха от държавните железници.

Системата е изпитвана многократно в тестова среда и за нейната нормална работа е важно да бъде приложена пробно в реална среда. Взети са мерки за своевременно отстраняване на евентуално възникнали неточности, се казва в съобщението.

Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз и удобен начин за купуване на жп билети, независимо от местонахождението на клиента. Тя позволява визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак.

Разплащането става по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент.

При купуването на билет през таблет или смартфон не е необходимо превозният документ да се разпечатва на принтер, защото той може да се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Билети могат да бъдат закупени онлайн не по-късно от три часа преди заминаване на конкретния влак по разписание.

Поради продължаващия процес по обработка на заявки, в първоначален етап платформата за онлайн резервации и продажба на билети ще бъде достъпна за ограничен брой влакове, предупреждават от БДЖ.

Държавните железници се обръща с молба към клиенти си да сигнализират при забелязани пропуски и възникнали проблеми при закупуването на билети на телефон: 0889 071 139 или на електронна поща: [email protected]

Споделяне

Още от Бизнес