След като получи 40 млн. лв.

БДЖ възстановява 33 спрени влака от 1 февруари

БДЖ възстановява 33 спрени влака от 1 февруари

БДЖ възстановява движението 33 спрени влака от 1 февруари, след като в сряда правителството отпусна без реформи допълнителната субсидия от 40 млн. лв.

По нареждане на министъра на транспорта Ивайло Московски, ръководството на "БДЖ-Пътнически превози" е ревизирало графика за движение на 38-те спрени пътнически влака.

Националният железопътен превозвач ще възстанови 33 влака, като 30 от тях ще се движат по пълния си маршрут, а 3 от тях по част от направлението, се казва в съобщение на транспортното министерство.

От 10-те отменени влака по част от маршрута, ще бъдат напълно възстановени 8. По технически причини и съгласуване с местните власти, няма да се движат само пет влака.

Влаковете ще бъдат включени в графика за движение от 1 февруари 2015 г.

Ръководството на държавния жп превозвач продължава със срещите по места с кметовете, за да се изготви график за движение, който да отговори на конкретните нужди на хората.

На 12 януари бяха спрени 38 влака, а на други 10 композиции бяха съкратени маршрутите. Последваха протести на железничари и граждани от засегнатите места и правителството отпусна предсрочно допълнителния трансфер. Тези пари трябваше да бъдат освободени след като се представи средносрочен план за реформи в железницата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?