Бебе почина след отлагане на прегледи и операция

Бебе почина след отлагане на прегледи и операция

Бебе със сърдечна недостатъчност почина след няколкократно отлагане на прегледи и операция, съобщи Нова телевизия. Майката на малкия Марчело Даниела Великова разказва, че е имала рискова бременост. След раждането разбира, че Марчело е със сърдечна недостатъчност. Майката и детето живеят в Свищов и са насочени към Националната кардиологична болница в София.

Детето е с вродена стеноза на аортната клапа. По данни на лекуващите лекари, диагнозата се среща често. Марчело е с високостепенна стеноза - тя не е критична, но изразена. Лекарите преценяват, че операцията му може да изчака. Насрочват преглед след няколко дни. Вместо да се върне в Свищов, семейството остава в София при кръстницата на Даниела.

Следващият преглед е насрочен за след месец. Марчело се развива добре. В края на октомври Даниела отново пътува от Свищов за София. При завръщането си обратно обаче вижда, че Марчело не е добре.

На следващия ден състоянието на детето се влошава и то е прието по спешност в плевенската болница. Там го стабилизират и го откарват отново в Трета градска. Още първата вечер Даниела забелязва, че детето не получава лекарствата, които са му предписани.

Лекарите насрочват операция за след седмица. А междувременно детето продължава да се влошава. Впоследствие е вкарано по спешност в реанимацията. Операцията е насрочена за следващата сутрин.

"В 8.45 часа ми звъннаха и ми казаха, че детето е починало“, разказва Даниела.

"За мен причината беше забавянето във времето. Те реагираха в последния момент", уверена е тя.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?