Бебето на Борис Джонсън е кръстено на прадядовци и доктори

Новороденият Уилфред Лори Никълъс Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън и годеницата му Кари Саймъндс са нарекли новородения си син Уилфред Лори Никълъс, предаде ББС в събота.

Имената на момченцето не са избрани случайно. Уилфред се е казвал дядото на Борис Джонсън, а Лори е дядото на Кари. Третото име е в чест на докторите Ник Прайс и Ник Харт, които миналия месец са спасили живота на Борис Джонсън, приет за лечение в болница заради зараза с новия коронавирус, написа годеницата на премиера в Инстаграм.

Тя постна и снимка на бебето, което се роди в сряда, и благодари на екипа на болницата на "Юнивърсити Колидж Лондън", добавяйки: " Не бих могла да съм по-щастлива. Сръцето му е пълно".

 Раждането на петото поред дете на Джонсън и първото му с Кари Саймъндс стана седмица, след като той бе изписан от болница след лечение срещу коронавирус. Бебето трябваше са де роди в началото на лятото.

Джонсън, който е присъствал на раждането на сина си, има намерение да си вземе отпуск за гледане на дете, но едва когато страната преодолее кризата, породена от пандемията.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?