Беларус отвори една четвърт от училищата

Александър Лукашенко

Училища отвориха във вторник отново врати в Беларус, след като пролетната им ваканция бе удължена заради епидемията от коронавируса, предаде Асошиейтед прес. Властите обаче позволяват на родителите да оставят децата си у дома, ако имат притеснения.

Беларуският президент Александър Лукашенко постанови, че над една четвърт от училищата в страната, трябва да отворят врати днес, след като редовната едноседмична пролетна ваканция, беше удължена с две допълнителни седмици.

Иначе в Беларус фабриките, магазините и ресторантите работят както обичайно, а зрителите присъстват на спортни събития. Президентът определя ограниченията, въведени на други места в Европа, като "коронапсихоза".

На Великден стотици хиляди богомолци се смята, че са присъствали на литургиите, което е в рязък контраст с останалите православни страни. Лукашенко сам присъства на великденската служба заедно с 15-годишния си син.

Броят на заразените в Беларус възлиза на 6264, а починалите са 51. Беларус, с население от 10 милиона души, има повече потвърдени случаи на зараза от съседна Украйна, която е с четири пъти по-голямо население.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус