Беларуска манекенка, която твърди, че знае тайни за Тръмп, е депортирана от Тайланд

Беларуска манекенка, която твърди, че знае тайни за Тръмп, е депортирана от Тайланд

Беларуската манекенка Анастасия Вашукевич, задържана преди почти година в Тайланд за организиране на семинар "по сексуално обучение", беше депортирана в четвъртък в родината си. Това съобщиха тайландските имиграционни власти, цитирани от ДПА.

Днес по обед местно време 27-годишната Вашукевич се качи на самолет за Беларус от летище Суварнабхуми в Банкок заедно с още един беларуски и петима руски граждани, задържани по същото дело, каза шефът на тайландската имиграционна полиция.

През февруари миналата година Вашукевич, известна още като Настя Рибка, беше задържана при полицейска операция в хотел в популярния тайландски курорт Патая (на 150 км югоизточно от Банкок) заедно с един беларуски и няколко руски граждани. Арестът беше извършен по сигнал за незаконна дейност.

Участниците в семинара заявиха пред полицията, че били платили по 640 долара на човек за курс по сексуално обучение, съорганизиран от Вашукевич, както и че им били обещани сертификати, гарантиращи сексуалните им умения, след като завършат курса.

Очевидно опитвайки се да избегне затвор в Тайланд и депортация в Русия, Вашукевич каза в Инстаграм малко след като беше задържана, че разполагала с доказателство за руски действия, помогнали за изборната победа на президента на САЩ Доналд Тръмп. Тя твърдеше, че е имала връзка с руския олигарх Олег Дерипаска, някогашен бизнес партньор на бившия шеф на кампанията на Тръмп Пол Манафорт. Но докато бе под стража в Тайланд, не каза нищо нищо по тази тема.

Вашукевич бе депортирана в Беларус два дни след като тя и останалите обвиняеми се признаха за виновни, в това число по обвинения в склоняване към извършване на престъпление. Окръжният съд в Патая наложи на всички присъда от по една година и шест месеца условно.

Патая е популярен курорт сред руснаците, отбелязва ДПА. Много магазини дори са поставили надписи на руски, за да привличат над стоте хиляди руснаци, живеещи в курортния град.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?