Белгия въвежда допълнителни ограничения за движението на гражданите в страната

Белгия въвежда допълнителни ограничения за движението на гражданите в страната

Белгия въвежда нови ограничения за движението на хората в страната. Това съобщиха местни медии, като се позоваха на решение на Съвета за национална сигурност.

Предвижда се движението да бъде разрешено, само ако гражданите са излезли до магазин за хранителни стоки или до аптека, за да посетят лекар, поща или банка, да заредят с гориво, да помогнат на други в нужда. Насърчава се движението за спортуване, но само когато не се събират повече от двама души заедно и то при голямо разстояние един от друг. Събирането на повече от двама души на обществено място ще бъде забранено.

Всички дружества са призовани да осигурят на служителите си възможност да работят от дома. Ако това е невъзможно и не може да се осигури безопасно разстояние между служителите, дружествата ще трябва да преустановят дейността си. Нарушителите ще бъдат глобявани, а онези, които повторят провинението ще търпят по-строги наказания.

Всички търговски обекти, освен аптеки, магазини за хранителни стоки и будки за цигари и вестници, трябва да затворят. Денонощните магазини ще работят само до 22.00 часа. Училищата и детските градини остават отворени за децата на служителите, заети в някои области от обществен интерес.

Забраняват се пътуванията извън Белгия по несъществени поводи. Засега държавните граници остават отворени. Мерките са в сила до 5 април включително, съобщи правителството.

Споделяне

Още от Европа

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?