Белгийската прокуратура се опасява от нов голям терористичен удар

Белгийската прокуратура се опасява от нов голям терористичен удар

Белгийската федерална прокуратура се опасява от нов и непосредствено предстоящ терористичен удар, подобен на събитията от 22 март миналата година в Брюксел, съобщават местни медии, цитирани в четвъртък от БТА.

Отбелязва се, че белгийските власти издирват още предполагаеми терористи, свързани със задържаните по-рано тази седмица в Брюксел и френския град Лил. Уточнява се, че при претърсванията са били открити три автомата "Калашников", пълнители за тях, автоматични пушки, радиостанции, бронежилетки, взриватели, униформи - на охранителни фирми, на "Гражданска защита" и полицейски, четири взривателя и буркан за автомобил на специален режим.

Белгийските власти са на мнение, че тази терористична клетка не е напълно обезвредена. Те се опасяват, че издирваните се чувстват притиснати и могат да преминат към действие във всеки момент.

От задържаните четирима души в Брюксел, в ареста остават двама - братята Аким и Халид Саути. Задържаните са членове на организация на мотоциклетисти мюсюлмани, свързани с терористичната групировка "Шериат за Белгия".

Споделяне

Още от Европа