Белгийските власти обвиниха още двама заподозрени във връзка с атентатите в Париж

Белгийските власти обвиниха още двама заподозрени във връзка с атентатите в Париж

Белгийските власти повдигнаха обвинение на още двама заподозрени във връзка с атентатите в Париж, съобщи федералната прокуратура. С това лицата, обект на съдебно преследване в рамките на белгийското разследване, стават осем, предаде Франс прес.

Самир З. и Пиер Н. са били задържани в неделя, предявени са им обвинения в "участие в дейностите на терористична група" и се намират в предварителен арест, посочва в комюнике прокуратурата.

Самир З. - французин, роден през 1995 г., който живее в брюкселския квартал Моленбек - е бил задържан на брюкселското летище Завентем на път за Мароко.

"Мъжът е заподозрян, че се е опитал да стигне до Сирия поне два пъти и е бил част от обкръжението на Билал Хадфи, един от камикадзетата, самовзривил се край "Стад дьо Франс".

Пиер Н., роден през 1987 г., с белгийско гражданство, бил задържан при обиск в дома му в Моленбек Сен Жан, откъдето са и самовзривилият се пред парижко кафене Брахим Абдеслам и брат му Салах, който продължава да се издирва, посочи прокуратурата.

В четвъртък срокът на временното задържане на двамата бе удължено с един месец.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа