Белгийският принц Лоран забъркан в нов скандал

Принц Лоран

Белгийският принц Лоран бе замесен в нов скандал, този път свързан с изразходването на дотацията, която получава, съобщиха местни медии.

Доклад на Сметната палата показа, че принцът отчел като представителни разходите за училището на децата си, от пазаруване в магазин за хранителни стоки и от зимна почивка. Медиите уточняват, че всяка година принцът получава дотация, от която една част е под формата на заплата, а останалите средства са за представителни разходи. Под "представителни" се възприемат разходите, свързани с разноски около дейности, в които принцът представлява държавата.

Депутати от водещата партия в правителството предложиха Лоран да бъде лишен от дотация за пет години. Те настояват за ново преразглеждане на закона за дотациите на кралското семейство, след като това законодателство вече бе променено преди две години. Благодарение на последните поправки бюджетът на семейството на краля бе сериозно ограничен.

Лоран често предизвиква обществена полемика с поведението си.

В последните години той стана център на конфузни сцени и при свои официални посещения в чужбина, а в допълнение дворцови хроникьори го цитираха да се съмнява, че е син на крал Албер Втори, оттеглил се от престола в полза на Филип, брат на Лоран.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?