Белият дом поиска от Конгреса 2,5 милиарда долара за борба с коронавируса

Белият дом поиска от Конгреса 2,5 милиарда долара за борба с коронавируса

Белият дом изпрати в Конгреса на САЩ искане за отпускане на средства в размер на 2,5 милиарда долара за борба с новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

Над един милиард долара от това допълнително финансиране ще бъдат предназначени за разработвана на ваксина срещу заразата, уточни говорителката административно-бюджетното управление на Белия дом Рейчъл Семъл.

"Днес правителството изпрати в Конгреса план за допълнително финансиране в размер на 2,5 милиарда долара за ускоряване на разработване на ваксина, повишаване на ефективността на действията в борбата срещу заболяването и закупуването на така необходимото оборудване и материали", се посочва в изявление на Белия дом.

Очаква се във вторник представители на администрацията да проведат за сенаторите брифинг при закрити врати, на който ще разкажат за предприеманите мерки срещу разпространението на вируса. Утре в Камарата на представителите ще има открити слушания с представители на Държавния департамент и Министерството на здравеопазването на САЩ.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?