Белият дом споделя идеята за общи операции с Русия срещу "ИД" в Сирия

Белият дом споделя идеята за общи операции с Русия срещу "ИД" в Сирия

САЩ са отворени за идеята за общи военни операции с Русия срещу джихадистите от групировката "Ислямска държава" в Сирия, заяви на пресконференция говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от Франс прес.

На първия си редовен брифинг Спайсър отбеляза, че Тръмп съвсем ясно е дал да се разбере, че "ще работи с всяка страна, която иска "Ислямска държава" да бъде победена". Той каза ,че правителството ще работи "с Русия или всяка друга страна" за победата над екстремистката групировка, както на военния, така и на икономическия фронт, посочва Асошиейтед прес.

Президентът се срещна с ключови бизнес лидери и подписа изпълнителна заповед за оттегляне на САЩ от търговското споразумение за Транстихоокеанското партньорство (ТТП), ориентирайки се към епоха на двустранни споразумения и създаване на работни места в страната, отбеляза говорителят.

САЩ ще попречат на Китай да поема контрол върху територия, намираща се в международни води в Южнокитайско море. САЩ ще отстоява интересите си там, каза Спайсър. Въпросът е дали спорните острови наистина са в международни води, а не част от самия Китай, и ако е така, ще направим всичко възможно да защитим международните територии от претенциите на една държава, добави той.

Президентът Тръмп ще обсъди разширяването на търговията с Великобритания на срещата си с британския премиер Тереза Мей в Белия дом в петък, макар че търговията няма да е в центъра на разговорите им, отбеляза говорителят.

Споделяне

Още от Свят