Белият дом търси нов директор по комуникациите

Белият дом търси нов директор по комуникациите

Белият дом търси нов директор по комуникациите в опит да облекчи бремето върху критикувания прессекретар Шон Спайсър, съобщи на уебсайта си Си Ен Ен, позовавайки се на няколко източника.

Според един от тях, запознат с вътрешните дела на Белия дом, президентът Доналд Тръмп е разочарован от представянето на Спайсър през първите две седмици след формирането на новата администрация.

Спайсър заема два поста - прессекретар (говорител) и директор по комуникациите на Белия дом, които обикновено се заемат от двама души. Първоначално Джейсън Милър, говорител в преходния кабинет на Тръмп, бе предвиден да стане директор по комуникациите. Но след церемонията по встъпване на длъжност на новия президент Милър се оттегли с мотива да прекарва повече време в семейна среда.

Дългогодишният активист на Републиканската партия Спайсър е приближен на настоящия шеф на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс. Тръмп е притеснен от решението на Прибъс да постави Спайсър на може би "най-видимия" пост в администрацията след този на президента, твърди Си Ен Ен. Източник на медията казал, че Прибъс поръчителствал за Спайсър "в разрез с инстинктите на Тръмп" и президентът "съжалява за това всеки ден и обвинява Прибъс".

Постът бил предложен на съветничката в Белия дом Келиан Конуей, но тя отклонила предложението. Сред другите кандидати, интервюирани за заемане на поста през преходния период, била водещата от тв канал "Фокс нюз" Кимбърли Гилфойл, пише Си Ен Ен.

Телевизията припомня, че при първата си поява в залата за брифинги в Белия дом Шон Спайсър се скара на репортерите, че съзнателно омаловажили числеността на хората, присъствали на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент. Но в критиките си към медиите Спайсър използва непълни данни и съмнителни аргументи в подкрепа на тезата си. В края на миналата седмица Спайсър бе осмян в тв шоу от комедийната актриса Мелиса Маккарти.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?