"Белла България" придоби най-големия гръцки производител на свинско месо

Това става чрез оздравителен план, предвиждащ 64% спад на дълговете на "Крета Фармс"

"Белла България" придоби най-големия гръцки производител на свинско месо

"Белла България" придоби гръцката хранителна компания "Крета Фармс" (Creta Farms), съобщиха в сряда от българската компания.

Покупката е станала въз основа на предложен оздравителен план от българската компания. Оказва се, че "Крета Фарм" е имала редица забавени плащания и разногласия на акционерите. В следствие на това предприятието, което се посочва, че е "ключово дружество" в хранителния сектор на Гърция, бе оставено в ръцете на 5-членен съдебен състав, който трябваше да избира нов собственик според предложени оздравителни планове от потенциални купувачи.

Съдът в град Ретимно е избрал оздравителният план, предложен от "Белла България", което е "индикатор за високото международно признание на българската хранителна индустрия", посочват от дружеството. Оздравителният план включва намаляване на дълговете на гръцката фирма с 64%.

Съгласно оздравителния план, приходите на Creta Farms трябва да нараснат от 46 млн. евро за първата финансова година до 130 млн. евро през 11-та финансова година, което е 10.8% ръст на годишна база.

"Изключително удовлетворени сме от съдебното решение. Целта ни е да възродим Creta Farms като пазарен лидер в близко бъдеще. Това е най-голямата инвестиция в хранителния бранш на българска фирма извън България", заявиха от "Импала Инвест Груп", собственик на "Белла България".

"Креда Фармс" притежават две фабрики в Ретимно (Крит) и Крионери (Атина), както и три складови бази в Хераклион (Крит), Патрас (Пелопонес) и Солун. Продуктите на компанията са популярни сред потребителите в Германия, САЩ, Великобритания, Австралия.

В България месните деликатеси на компанията се предлагат под брандовете Olivin, Tostaki и Creta Farm.

Споделяне

Още от Бизнес