Бен Афлек надява маската на Батман

Бен Афлек. Сн: ЕПА / БГНЕС

Бен Афлек е избран за ролята на Батман в продължението на "Човек от стомана", която се планира да срещне за пръв път на екран супер героите на Човека-прилеп и на Супермен, предадоха световните агенции в петък.

41-годишният актьор и режисьор ще се изправи срещу британския актьор Хенри Кавил, който отново ще се превъплъти в образа на Супермен, изигран в първия филм "Човек от стомана", донесъл на създателите си 650 млн. долара.

Режисьор и на продължението ще е Зак Снайдър. По думите му Афлек като Батман ще донесе "интересен контра-баланс" на Кларк Кент, изигран от 31-годишния Кавил. Той каза още, че няма търпение да започне да работи с Афлек.

Реализацията на лентата, чийто сценарий все още се пише, но е ясно, че двамата супер герои на доброто ще се борят незнайно защо един срещу друг, ще започне в началото на следващата година, а на екран ще се появи в средата на юли 2015 г.

В продължението на "Човек от стомана" ще се включат и звездите от първата част Ейми Адамс като Лоис Лейн, Лоурънс Фишбърн като Пери Уайт и Даян лейн като Марта Кент.

За последен път в образа на Батман се превъплъти Крисчън Бейл в трилогията на Кристохър Нолън "Черният рицар". Маската на Човека-прилеп са слагала и Майкъл Кийтън и Джордж Клуни в предишни поредици, посветени на Батман.

Носителят на Оскар за режисура на шпионския трилър "Арго" Бен Афлек ще влезе в кожата на супер герой за втори път след ролята на сляп боец във филма "Дявол на доброто" през 2003 г., създаден по комикси на "Марвел".

Споделяне

Още от Общество