Бенчо Бенчев е изписан от болница

Бенчо Бенчев е изписан от болница

Зам.-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев е изписан от болница в стабилизирано общо състояние, съобщи БГНЕС. Според източници от здравното заведение и приближени до семейството му Бенчев е бил на силни лекарства заради паркинсона и е излязъл от сърдечна аритмия. По неофициална информация той се е ориентирал към услугите на софийски адвокат.

Очаква се другата седмица да получи обвинителния акт. Бенчев, който беше арестуван в Истанбул заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите, най-вероятно ще реши да остане в Общинския съвет като независим. Задържането му съживи политическите скандали между БСП и ГЕРБ. От левицата вече поискаха той да напусне не само групата им, но и общинския съвет.

По неофициална информация на БГНЕС той правел вътрешен одит на досегашната си дейност и възнамерявал да предприеме драстични съкращения на средства и хора. Семейството на Бенчев не желае той да дава изявления за медиите, заради здравословното му състояние.

Разследването за групата на Димитър Желязков, продължава. НАП, МВР и специализираната прокуратура започнаха проверка на фирмата, в която и Бенчо Бенчев е акционер "Аркус Сигурност". Там той притежава акции със собственика на автокъща Георги Дросев и бившия полицай Иван Владимиров. Специализираната прокуратура проверява всички договори на охранителната фирма. Проверката се възлага по разследването на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица. 

Споделяне

Още по темата

Още от България