Бензиностанциите могат да тестват електронното подаване на отчети в НАП

На интернет страницата на НАП  е публикувана пробна версия на новата електорнна услуга за подаване на данни от дневните отчети на обектите за продажба на течни горива, съобщиха от НАП.

За да ползват тази услуга, търговците на течни горива трябва да имат електронен подпис и да са подали заявление за използване на електронните услуги на НАП.

Пробната версия е публикувана в Електронни услуги на НАП - Тестови услуги. Препоръки и мнения за новата услугата търговците могат да изпращат на електронен адрес [email protected] .

Услугата ще заработи реално от 1 октомври, когато се очаква да влязат в сила промените в наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. Те гласят, че всеки обект за продажба на течни горива трябва да подава в НАП данни от дневния отчет на всяка фискална памет от електронната система с фискална памет, работеща в обекта, посочват от НАП.

Проектът на Наредбата за изменение и допълнение на действащата наредба е публикуван на сайта на Министерството на финансите в раздела "Документи".

Задължението е за всички обекти за продажба на течни горива, независимо от големината и местоположението им, отбелязват от НАП.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?