"Бер хелла Термоконтрол" разширява инвестицията си в Божурище до 150 млн. лв.

Мартин Ниланд, генерален директор на BHTC за България и министъра на икономиката Емил Караниколов

Германската компания за производство на части за климатиците в автомобилите "Бер Хелла Термоконтрол" (Behr-Hella Thertmocontrol GmbH – BHTC) планира разширяване на производството и инвестициите си у нас, съобщиха от Министерството на икономиката в четвъртък.

Компанията откри завода си в индустриалната зона Божурище през май 2015 г. и до момента е инвестирала 42.5 млн. лв. Плановете ѝ са инвестициите да нараснат до 150 млн. лв. до 2020 г.

Разкритите работни места до момента са 327, като с разширението на производството ще се открият още 300 работни места, заяви Мартин Ниланд, генерален директор на BHTC за България по време на среща с министъра на икономиката Емил Караниколов.

Към вече съществуващата производствена база ще бъде изградена нова с площ от 650 кв. м, чиято инвестиция заедно с купуването на нови машини и оборудване ще възлезе на 24 млн. лв. каза Мартин Ниланд.

Той е обсъдил с Караниколов разширението на производството и възможностите за разрешаване на проблема с пътната инфраструктура и логистиката в индустриална зона Божурище.

Икономическият министър е обещал да се проведат "разговори с отговорните институции за преодоляване на евентуалните затрудненията пред инвеститорите в индустриална зона "Божурище" в най-кратки срокове", е посочено в съобщението.

"Стартираме междуведомствена работна група, която да инициира промени в закона и да даде специален статус на индустриалните зони, за да може да бъдат обособени като затворени комплекси", каза Караниколов.

BHTC е една от водещите световни компании за управление на климатични инсталации и терморегулиране в автомобилната индустрия. Основните продукти на компанията са контролни панели, централни конзоли и уреди за управление на климатични инсталации за световни автомобилни концерни.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес