Бербатов не се нуждае от операция

Бербатов не се нуждае от операция

Мениджърът на Манчестър Юнайтед заяви, че травмата на коляното на българския нападател Димитър Бербатов не изисква операция, съобщи в сряда интернет изданието на английската телевизия "Скай спортс".

Българинът бе измъчван от травмата в последните месеци, което накара ръководството на "Червените дяволи" да го пази и избира кога да пуска в игра. Това породи много слухове, като в неделя вестник "Сън" сори написа, че Димитър Бербатов ще бъде извън терена най-малкото за три месеца, защото му предстои операция на коляното. Според вестника това ще бъде поредната неприятна изненада за треньора на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фергюсън, който и без това се сблъсква с множеството контузии на играчи в отбора му.

"Скай спортс" обаче отбелязва, че Бербатов успя да изиграе пълни 90 минути в неделния мач срещу Хъл сити без никакви проблеми.

Фергюсън вярва, че Бербатов ще се докаже като важно оръжие в атаката на Юнайтед в оставащата част от сезона заедно с Уейн Руни, отбелязва изданието. Мениджърът научил с удоволствие, че 28-годишният нападател не се нуждае от операция.

"Той имаше проблем с коляното, но вече е много по-добре. Отнесохме се към травмата му много внимателно, защото знаем, че имаме нужда от него през важната втора половина от сезона ", казва Фергюсън.

Според прогнозата за "Скай спортс" Бербатов ще е в титулярния състав на отбора си и в последния за тази година мач във висшата лига, в сряда вечер срещу "Уигън". Евентуална победа ще приближи Манчестър Юнайтед на две точки от водача "Челси".

Споделяне

Още от Спорт