Бербатов огорчен, че е резерва в Ман Юнайтед, търси си мястото

Бербатов огорчен, че е резерва в Ман Юнайтед, търси си мястото

"Времето ми в Манчестър Юнайтед свършва. Вече не се чувствам като пълноценна част от този отбор", заяви българският футболист и нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов пред бТВ в неделя. Той изрази и огорчението си, че в последния сезон бе резерва в Манчестър Юнайтед, въпреки че година преди това стана голмайстор в Англия и бе с основна заслуга за рекордната 19-ата титла на Червените дяволи.

 

"Борех се, опитвах се, мисля, че се справих добре в малкото шансове, които получих. Малко съм огорчен от начина, по който се случи това. Мисля, че не го заслужавах", обясни Бербатов, но допълни, че "сър Алекс е пич, знае как да говори преди и след мач, след загуба или след победа".

 

Българският футболист разказа, че е ходил над 10 пъти да разговаря с мениджъра на клуба Алекс Фергюсън и "той винаги ми казваше, че ще намирам място в игра, но постоянно съм резерва".

 

"Аз обаче имам достойнство и спрях да искам тези срещи, ясно е, че напускам Юнайтед. В крайна сметка явно трябва да си тръгна, след като виждам, че не ме оценяват. Сега търся ново място за мен, нека първо видим кой ме иска. Така или иначе стигнах най-високото ниво на футбола, но знам, че мога да дам още на играта", коментира българинът.

 

Той каза още, че се чувства добре в България, обича си родината и иска да се връща. "Не ми е приятно, когато виждам хората, когато си тръгват от България. Рядко си идвам, тъй като работата ми е натоварваща. Тайно се връщам, ако се налага. Липсват ми приятелите. Аз съм малко антисоциален, твърде рядко завързвам приятелства. Тук се чувствам по-жив", каза още Бербатов.

 

Нападателят отново обясни, че не е правилно да се върне в националния отбор по футбол, след като не играе в Манчестър, но гледа мачовете на националите и се вълнува. "Аз не играя в Манчестър, не се чувствам добре. Ако започна да играя в Манчестър или в друг отбор, ще видим", каза Бербатов.

 

Той посочи, че ако не се занимаваше с футбол, щеше да е телевизионен водещ. "Искам да се занимавам с телевизия. Очаквам някой да ме покани да участвам в български сериал", обясни футболистът, който е снимал фотосесии.

 

"Малките неща ме правят истински щастлив. Бащинството не е променило живота ми. Успокоява ме и ме кара да се усмихвам. Детето ми е най-голямата радост в живота ми. Сменям и памперси, разбира се. Няма смисъл да имаш всичките пари на света, но в същото време да си болен. Мисля за второ дете. Ще се събере съвета, ще помислим и ще вземем решение", допълни Димитър Бербатов.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?