Берлин прогнозира нарастване на броя на мигрантите през втората половина на годината

Берлин прогнозира нарастване на броя на мигрантите през втората половина на годината

Германските власти прогнозират нарастване на броя на търсещите убежище в страната през следващите месеци. Това съобщава в днешния си брой в. "Велт ам зонтаг", цитиран от БТА, позовавайки се на аналитичен доклад на Единния център за анализи и развитие на стратегията за борба с нелегалната миграция (GASIM).

"Няколко фактора сочат за нарастване на броя на нелегалните имигранти през втората половина на годината", се казва в документа.

Авторите на доклада отбелязват увеличаването на бежанския поток към Европа през Средиземно море, достигането от Италия на предела на възможностите ѝ за приемане на бежанци, затягането на миграционната политика на скандинавските страни и юлските данни на германската полиция за противодействие на опитите за нелегално преминаване на границата.

Освен това експертите напомнят, че съдейки по опита от предишни години, през втората половина на годината в Германия винаги са пристигали повече кандидати за убежище отколкото през първата.

В доклада са отбелязва, че напоследък се увеличават случаите на пресичане на границата от имигранти в товарни влакове. За първите шест месеца на годината федералната полиция е разкрила 220 нарушители, които по този начин се опитвали да попаднат в Бавария, а само през юли са регистрирани 174 случая.

Споделяне

Още от Европа

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?