Берлин ще бъде покрит с безплатен безжичен интернет

Кметът на Берлин Клаус Воверайт обяви намерението си да изгради мрежа за безплатен безжичен интернет в цялата германска столица, съобщи Франс прес.

 

Воверайт подчерта пред регионалния парламент, че неговата администрация ще изгради и задейства безплатна мрежа за безжичен интернет. Според него вкарването в крак с времето на инфраструктурите на мегаполиса означава и по-добър достъп до интернет.

 

Обещанието на кмета означава, че берлинчаните, като и многото туристи в столицата (9.1 милиона между януари и ноември 2011 г.) ще могат да се свържат безплатно към обществена интернет мрежа.

 

Тя ще бъде разположена в периметъра на градския железопътен пръстен, който в Берлин отбелязва границата между идеалния център и останалата част на града, пояснява берлинският вестник "Тагесшпигел".

 

Берлин иска по този начин да заприлича на Лондон, който вече предлага безплатен безжичен интернет. Изграждането на безплатна безжична интернет мрежа беше част и от програмата на Партията на пиратите, която влезе в регионалния парламент на Берлин след изборите през есента на миналата година.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?