Берлускони декларира 12,8 млн. евро доход за 2003 г.

Италианският премиер Силвио Берлускони, медиен магнат и най-богатият човек в страната си, през 2003 година има доходи от 12,8 милиона евро. Това съобщиха вчера от канцеларията на премиера, цитирани в сряда от ИТАР-ТАСС . Законодателството в Италия задължава държавниците да декларират доходите си, пояснява агенцията.

На второ място по доходи сред италианските политици е Еудженио Виале с общ доход за 2003 година 2,2 млн. евро. Виале е собственик на фирма за производство на бисквити и е депутат от партията на Берлускони Напред Италия. На трето място е комунистът Джулио Пизапиа, известен адвокат, с 1,4 млн. евро.

Берлускони притежава холдинга Фининвест - собственик на контролния пакет в телевизионната компания Медиасет с три национални канала. Бизнес-империята му включва и други предприятия, сред които са най-голямото в Италия издателство и най-голямата рекламна агенция, една кинокомпания, финансови корпорации и футболният клуб Милан. Берлускони има най-голямо състояние сред италианските бизнесмени - той контролира активи на стойност 16,7 млрд. евро, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Споделяне

Още от Бизнес