Берлускони идва в София през октомври

Берлускони идва в София през октомври
Италианският премиер Силвио Берлускони ще посети България през октомври, съобщи във вторник правителствената пресслужба.

Това е договорено по време на неформалната среща между министър-председателя Бойко Борисов и италианския му колега по време на отбелязването на 70-тата годишнина от началото на Втората световна война в Гданск.

От МС съобщават още, че Борисов е провел лична среща и с германския канцлер Ангела Меркел, която го е поздравила за встъпването му в длъжност и е пожелала успех на правителството на ГЕРБ в заплануваните реформи.

Много успехи са пожелали на Борисов министър-председателите на Украйна и Холандия Юлия Тимошенко и Ян Петер Балкененде, както и бившият министър на отбраната на САЩ Уилям Пери, които също участват в церемониите в Гданск, допълват от правителствения пресцентър.

Очаква се информация за най-важната среща на Борисов – тази с руския премиер Владимир Путин, която бе договорена по време на телефонен разговор между двамата миналата седмица и на която трябва да бъде обсъдена съдбата на съвместните енергийни проекти – АЕЦ "Белене", "Южен поток", "Бургас-Александруполис".

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?