Берлускони подправял доказателства и подкупвал свидетели по аферата Руби

Карима ел Махруг, известна като Руби

Силвио Берлускони, който бе осъден на седем години затвор по т. нар. "дело Руби" за сексуални контакти с непълнолетни проститутки и злоупотреба с власт, целяща да скрие това престъпление, е подправял доказателства и корумпирал свидетели, постанови съд в Милано, предаде Асошиейтед прес.

В обосновката на решението, която беше публикувана от италиански медии, съдът отбелязва способността на бившия премиер "за упорито закононарушение чрез системно подправяне на доказателства и купуването на свидетели".

Също така е доказано, че Берлускони "е бил режисьор на сексуалното излагане на показ на младите жени, той е давал старт на т.нар. вечеринки Бунга Бунга, на които гостенките е трябвало да задоволяват желанията му", добавят съдиите.

Съдът отбелязва, че мароканската тийнейджърка е получавала пари и накити в замяна на сексуални услуги.

Предвид хронологията на фактите, предоставените на процеса документи и дебатите, "няма никакво съмнение, че подсъдимият е знаел, че Руби е непълнолетна", отбелязват съдиите.

В решението на съда се отбелязва също, че в нощта на 27 срещу 28 май 2010 г. Руби е била арестувана по подозрение в кражба, но Берлускони, който тогава е бил премиер, се е обадил в полицията да издейства освобождаването ѝ.

На 24 юни медийният магнат бе осъден по делото Руби (прякор на млада мароканка, която е била непълнолетна по време на деянията). Освен седемте години затвор той получи доживотна забрана да заема държавна длъжност.

Берлускони обжалва присъдата. Нов процес е очакван през 2014 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят