Берлускони създаде нова партия “Народ на свободата“

Италианският премиер Силвио Берлускони обяви в неделя за създаването на нова консервативна партия “Народ на свободата“, в която влизат досегашната му политическа сила “Форца Италия“ и разпуснатия преди седмица Национален алианс на Джанфранко Фини, който оглавява Камарата на депутатите (долната камара на италианския парламент). предаде ББС.

Двете партии вече участваха с обши листи на изборите през пролетта на миналата година. Заедно със Северната лига, която участваше самостоятелно,но после влезе в коалицията на Берлускони, те спечелиха болшинството от гласовете на избирателите през 2008 г.

Окончателното обединение на “Форца Италия“ и националния алианс стана на учредителна конференция в Рим. За лидер на "Народ на свободата" бе избран Берлускони. Целта на новата партия е да спечели гласовете на половината италианци, предаде Франс прес.

Надявам се, че ще бъда на висота, ще се опитам никога да не ви разочаровам", заяви Ил Кавалиере в реч, произнесена веднага след обявяването на неговото избиране от близо 6000 делегати.

Споделяне

Още от Свят