Берлускони се забърка в нов скандал с изказване за жените и гейовете

Берлускони се забърка в нов скандал с изказване за жените и гейовете

В опит да се оправдае публично покрай неотдавна избухналия скандал "Рубигейт" италианският премиер Силвио Берлускони обясни на сънародниците си, че "за един мъж е по-добре да изпитва страст към хубавите жени, отколкото да бъде гей".

"Открай време работя с адско темпо и ако от време на време ми се случва да се загледам по хубави жени. . . ами, по-добре човек да се заглежда по хубави жени, отколкото да е гей", заяви Берлускони при откриването на салон на мотоциклетите в предградие на Милано, цитиран от "Франс прес".

"Това изказване е непредизвикано и вулгарно и обижда не само хомосексуалистите, но и жените", заяви италианската организация за защита на правата на хомосексуалистите Арчигей.

Берлускони отново е подложен на публична критика заради разкритията, че организирал в резиденцията си в Аркоре близо до Милано празненства с участието на млади жени, на които било платено по 5000 евро на вечер.

През май той се обадил в полицията в Милано и издействал освобождаването на една от тези жени - обвинената в кражба мароканка Руби, която днес навършва 18 години.

Т. нар. скандал "Рубигейт" от няколко дни е по първите страници на италианската преса.

Премиерът Берлускони обясни във вторник, че е постъпил така от "съпричастност", а лявата опозиция смята, че е злоупотребил с власт и го призова да подаде оставка.

"Берлускони още живее в каменната епоха. Нещо по-лошо, той живее в ерата на расовите, полови, етнически и религиозни дискриминации", заяви един от основните критици на премиера - бившият магистрат за борба с корупцията Антонио ди Пиетро, лидер на партия "Италия на ценностите".

"Аз съм весел човек, обичам живота и обичам жените", оправда се преди три дни 74-годишният Берлускони.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?