Берлускони ще насърчава културния туризъм на италианците в България

Берлускони ще насърчава културния туризъм на италианците в България
"Нашите намерения са да разширяваме отношенията между Италия и България. Ние разговаряхме с президента Първанов по всички международни проблеми и споделяме пътищата за тяхното решаване. Уговорихме си среща, на която да обсъдим общата енергийна политика на Европа и увеличаването на туризма, особено на културния туризъм на италианците в България. Ние споделихме оценките за начина, по който трябва да функционира ЕС и потвърдихме горещото приятелство, което свързва нашите правителства и нашите две страни." Това заяви италианският премиер Силвио Берлускони след разговорите в четвъртък следобед с президента Георги Първанов, който е на официално посещение в Италия, предаде БТА.

"Смятам за много важни решенията, които ще бъдат взети на предстоящия енергиен форум по отношение на сигурността на енергийните доставки в Европа. Ние очакваме много интензивно участие на италианските фирми и в частност на ЕНИ, особено в изграждането на "Южен поток", които ще осигури големи количества газ за цяла Европа", заяви президентът Първанов.

"Също така намираме за много интересна офертата, която ни направи [италианската компания] "Едисон" за отсечката, свързваща Гърция в проекта ИТДЖИ [ITGI -международна връзка Турция - Гърция - Италия]. Аз високо оценявам идеята, лансирана от премиера Берлускони да се засили присъствието, включително и в медиите, на България като изключително интересна туристическа дестинация. На свой ред поемаме ангажимента да улесним италианските туроператори и италианското присъствие в българския туризъм", заяви още президентът Първанов, цитиран от БТА.

Споделяне

Още от Свят