Берлускони ще полага общественополезен труд, като помага в старчески дом

Берлускони ще полага общественополезен труд, като помага в старчески дом

Както се предвиждаше, бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще полага общественополезен труд, за да изпълни едногодишната присъда за данъчни измами, която вече му коства мястото в Сената, както и правото да се кандидатира на местни и европейски избори, съобщи електронното издание на италианския вестник "Кориере дела сера", цитирано от БТА във вторник.

Решението беше оповестено от съд в северния град Милано. Трибуналът уважи искането на защитата на Берлускони и на прокурора по случая. Така Берлускони няма да бъде поставен под домашен арест - другата възможност за изпълнение на присъдата.

Берлускони, на 77 години, е прекалено възрастен, за да лежи в затвора.

Съдът постанови Берлускони да полага общественополезен труд, като поне веднъж седмично помага в старчески дом, предаде Ройтерс.

Той освен това наложи на бившия италиански премиер ограничения да пътува. Берлускони няма да има право да напуска северната област Ломбардия, където е постоянното му местожителство. Той само ще има право да пътува до столицата Рим от вторник до четвъртък.

Според италианския вестник "Стампа", цитиран от Франс прес, Берлускони ще стане меценат на старчески дом, който ще създаде в град Аркоре, в област Ломбардия, чиято столица е бастионът на бившия премиер Милано.

След като избегна домашния арест, 77-годишният магнат може да се съсредоточи върху кампанията на неговата партия "Форца Италия" за изборите за Европейски парламент идния месец, коментира "Кориере дела сера".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа