Берлускони тръгва на круиз, който проправял пътя към завръщането му в политиката

Берлускони тръгва на круиз, който проправял пътя към завръщането  му в политиката

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще прибегне до необичайна стратегия за връщане в политиката, която в миналото е дала успешен резултат, пише в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Берлускони ще участва в круиз, който ще потегли на 15 септември от Венеция. Пътешествието ще бъде с кораба "Дивина", който от Италия, ще отиде в Хърватия, после в Гърция и Турция, като ще спре на знаковите пристанища из тези страни. Местата в кораба вече са разпродадени, като се предполага, че новината, че Берлускони ще бъде основната аткрация, е станала причина за това. За каюта с две легла и изглед към морето туристите са платили по 1370 евро.

Пътниците на круизния лайнер ще имат възможност по време на едноседмичния круиз да се срещнат лично и да разговарят с Берлускони. Очаква се пътуването да бъде широко отразено от телевизиите от медийната империя на Берлускони, както и от журналисти от в. "Джорнале", собственост на брата на Силвио Берлускони - Паоло.

Програмата на круиза включва гала вечери, коктейли, разходки с екскурзовод по време на спирките, но се очаква също Берлускони да сподели вижданията си за италианската политика, състоянието на италианската икономика и перспективите за
завръщането на власт на неговата партия Народ на свободата.


Колкото изненадваща да изглежда, тази стратегия се очаква да даде резултат. През 2000 г. Берлускони организира подобен круиз из Италия, като нае за целта лайнер. По спирките той говори пред екзалтирана тълпа от негови привърженици и на
следващата година спечели втори премиерски мандат.

Следващите избори в Италия са насрочени за пролетта на 2013 г.

Берлускони беше три пъти премиер. Срещу него се водят все още две дела за финансови нарушения и секс с непълнолетна. В миналото премиерските му мандати бяха белязани от редица разследвания и процеси, както и от словесни гафове и скандали, свързани с представителки на нежния пол. Във връзка с последното
мнозина от туристите, които ще пътуват с него, се надяват, че той може да кани по-красивите пътнички на танц и така атракцията да бъде по-голяма.

Любопитното е, че първата работа в живота на Берлускони е именно като изпълнител на круизни лайнери.

Подобна стратегия ще приложи още един италиански политик. Това е младият и фотогеничен кмет на Флоренция Матео Ренци, който миналата седмица обяви, че иска да стане лидер на левоцентристката Демократическа партия на мястото на Пиерлуиджи Берсани, който засега не е обявил намерение да подава оставка.
На 13 септември Ренци ще започне обиколка из Италия с каравана, за да привлича поддръжници.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят