Берлускони влезе в болница заради проблем с очите

Сн. БГНЕС

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони бе приет в болница заради проблеми с очите, съобщиха информационните агенции. 

 

Медийният магнат твърди, че заради здравословния си проблем не може да присъства на процеса в Милано в рамките на делото "Рубигейт”

 

Берлускони страда от задно отлепване на стъкловидното тяло - заболяване, характерно за много възрастни хора, което може да доведе до отлепване на ретината. То се лекува с капки за очи и други медикаменти, поясни личният лекар на Берлускони Алберто Дзангрило.

 

Берлускони е в клиниката Сан Рафаеле в Милано. Миналия месец той трябваше да отмени последния си предизборен митинг заради същия проблем.

 

Според Дзангрило бившият премиер се нуждае най-малко от 7 дни на абсолютен покой.

 

По-рано тази седмица Берлускони бе осъден на една година затвор на първа инстанция по обвинения, че е използвал незаконно в свой интерес поверителна информация във връзка със закупуването на банка от застрахователното дружество Унипол.

 

Това е първата от общо три присъди срещу Берлускони, които се очакват този месец. Останалите две са на първа инстанция по делото "Рубигейт" и на апелативна по процеса за данъчни измами "Медиасет".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?