Берлускони влезе в пореден скандал, този път с президент Наполитано

Силвио Берлускони е в центъра на нов скандал, след като италианска телевизия пусна негов личен телефонен разговор, в който той твърди, че президентът Джорджо Наполитано бил повлиял на съда по едно от делата срещу бившия премиер. Това предизвика гневна реакция от страна на държавния глава, съобщи Ройтерс.

 

В телефонния разговор, излъчен от частната телевизия "Ла 7", Берлускони казва, че бил уведомен, че Наполитано упражнил влияние върху Висшия касационен съд по дело, свързано с медийната империя на бившия премиер.

 

Берлускони чул, че Наполитано се обадил в съда, за да разбере какво е решението, преди то да бъде обявено, а после казал на съда отново да заседава и това според бившия премиер довело до по-неблагоприятна присъда за него.

 

Наполитано реагира с гневно изявление и каза, че това, което Берлускони твърди, че е чул, е "просто поредната груба, клеветническа измислица, плод на бълнуване, по адрес на държавния глава".

 

Адвокатът на Берлускони Николо Гедини заяви, че решението за пускане на разговора по телевизията е "нарушение на конституционните принципи на Италия".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят