Берое, Литекс и Черно море започват в Лига Европа срещу литовци, латвийци и беларуси

Трите представители на България във втория по значимост европейски футболен турнир – Лига Европа – Берое (Стара Загора), Литекс (Ловеч) и Чено море (Варна) срещат в първите си двубои от надпреварата литовци, латвийци и беларуси.

В първия квалификационен кръг Берое ще се изправи срещу литовския Атлантас Клайпеда. В първия мач, който е на 2 юли старозагорци гостуват в Клайпеда. Реваншът е на 9 юли в Стара Загора. Ако преодолее с този съперник, Берое ще срещне датския Брьондби в следващия кръг. Евентуалните срещи ще бъдат на 16 и 23 юли. Берое ще бъде домакин в първия двубой и гост на реванша.

Литекс, който също стартира от първия предварителен кръг, изтегли латвийския Йелгава. Първият двубой ще бъде на 2 юли, а реваншът на Градския стадион в Ловеч е насрочен за 9 юли. При успех момчетата на Красимир Балъков ще спорят с победителя от двойката Флора Талин – Работнички. Датите за мачовете от втория кръг са 16 и 23 юли. Ако Литекс продължи до този етап на състезанието, ще бъде домакин в първата среща и гост при ответния двубой.

На свой ред, носителят на Купата на България Черно море, който стартира от втория предварителен кръг, ще се изправи срещу Динамо (Минск). Първият мач ще се играе в Разград на 16 юли, реваншът в столицата на Беларус е на 23 юли.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?