Беронов: Да влезем в ЕС с достойнство, а не със създателя на тройната коалиция

България днес повече от всякога има нужда от решителна промяна, каза в Стара Загора Неделчо Беронов, издигнат за кандидат за президент от четири десни партии. По думите му нашата страна трябва да влезе в ЕС с достойнство, а не със създателя на тройната коалиция, от която се управлява днес страната ни. Правителството сега разделя власт и блага, а не грижи към гражданите, обясни позицията си Беронов, цитиран от БТА.

По думите му в страната върховенство на закона, има граждани, които са безправни, и нарушители, за които няма наказания.

Има и тревожна некомпетентност на управляващите, каза Беронов, като припомни публичните признания на премиера Станишев, че само 20 на сто от средствата по предприсъединителните фондове се оползотворяват.

За първи път в най-новата ни история цялата държавна машина е на едната страна, каза  Юлияна Николова. Тя благодари на всички, които са дошли, за това, че са "превъзмогнали страха от уволнения в едно време на тотална цензура".

Над 30 лекари, адвокати, представители на бизнеса и интелектуалци в Стара Загора обявиха в петък, че издигат кандидатурата на Неделчо Беронов и Юлияна Николова.

Сред членовете на комитета  са потомците на едни от най-известни старозагорски фамилии - на митрополит Методий Кусев, на известната лекарската фамилия Салабашеви, на Мара Шопова. Сред тях е и професор Миньо Балкански, преподавател на Сорбоната.

Неделчо Беронов е работил като юрист в Стара Загора. Тук се оженил, тук се е родил и синът му, припомни Димчо Дандов, председател на инициативния комитет и доскорошен председател на окръжния съд в Стара Загора, предаде БТА.

Ана Белчева, съпругата на Неделчо Беронов, е потомка на известен старозагорски род - Белчеви. За него се разказва в книгата на Атанас Илиев, който посочва най-известните старозагорци преди Освобождението. За съществуването на рода има свидетелства още от началото на 1700 година.

Преди това кандидат-президентската двойка се срещна с представители на обществеността в Нова Загора - родния град на Беронов.

В една от залите на градското читалище бяха дошли приятели, съседи и съграждани на кандидата за президент, представители на областните и общински структури на партиите, които го подкрепят, предаде БТА.

"Загърбете колебанията и не обръщайте внимание на внушенията, които идват от различни страни" - призова Беронов своите съграждани и изрази надежда, че те ще се включат активно  в събирането на подписите в негова подкрепа и в самата кампания, както и в създаването на местен инициативен комитет.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?