Беседка ще учи на природосъобразен живот децата в Казанлък

Беседка ще учи на природосъобразен  живот децата в Казанлък

Беседка, която ще учи на природосъобразен начин на живот и уважение към природата и всичко живо, ще имат децата на Казанлък. Идеята за нея е на младежи и библиотекари от Казанлък, разработили съвместен проект "Зелена светлина, за зелена класна стая", дело на младежкото сдружение "Зелена светлина" и библиотека "Искра" в Казанлък.

Целта на беседката е да се превърне в място, в което да се разпространяват екологични знания сред децата, чрез атрактивни природосъобразни методи. Беседката, която създателите ѝ наричат и "модерна", ще бъде снабдена с интерактивни материали за преподаване.

По този начин се надяваме да привлечем към каузата ни и педагозите от Казанлък, каза за БТА Стелиян Славов, психолог в едно от казанлъшките училища и участник в проекта. Той и колегите му ще представят възможностите на новата моделна беседка в казанлъшките училища още следващия месец.

Към проекта вече е създадена биоградинка в района на Младежкия дом в Казанлък, в която всяко едно дете може да засее цвете, зеленчук или да се запознае с непознати от него до момента растения, зеленчуци, плодове и треви.

Амбцията на малките агрономи, на възраст от 7 до 13 години, които се грижат за биоградинката, е посятото в нея да оцелее без химически препарати.  

Споделяне

Още от Greenpool