Без почивен ден заради Буш, свива се зоната за сигурност

Без почивен ден заради Буш, свива се зоната за сигурност

Нормален работен ден ще бъде 11 юни, съобщиха от правителствената информационна служба във връзка с предложенията понеделник да е почивен ден заради визитата на американския президент Джордж Буш в София и последвалите запитвания. От МВР обаче уточняват, че след  днешна среща с представители на Сикрет сървиз е постигната договореност за максималното намаляване на зоната за сигурност.

От 6 часа на 10 юни до 12.30 часа на 11 юни, полицейската зона за сигурност се обособява между бул. “Витоша, ул. “Позитано”, ул. “Батенберг”, Градската градина, ул. “Аксаков”, бул. “В.Левски”, паметника “Васил Левски”, бул. “Дондуков”, бул. “Мария Луиза”, бул. “Витоша”.

От вътрешното министерство допълват, че новата организация цели максимално да облекчи придвижването на жителите и гостите на столицата. Автобусите, тролеите, трамваите и метрото ще се движат по разписание и в затворените райони. В зоната попада и църквата “Света Неделя”, която също ще работи.  В посочената теритария няма да могат да се използват личните автомобили.

Затворен остава булевард "Цариградско шосе", за влизащите в София автомобили са осигурени резервни маршрути.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?